KAKEBUNN
4 store egg
200 g sukker
150 g melange
1 dl kokt kaffe
50 g mørk kokesjokolade
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

KAKEFYLL OG GLASUR
125 g margarin
4-5 ss kokt kaffe
500 g melis
50 g mørk kokesjokolade 1 egg

Kakebunn:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin og sjokolade i en kjele, og rør inn kokt kaffe. La det avkjøles litt. Bland sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen, og sikt inn mel og bakepulver mens du rører kontinuerlig. Her er det viktig at alle ingrediensene er romtemperert!
Ha røra i en godt smurt springform (Ø 24), og steik i midterste rille i ca. 40-45 minutter i 175 °C. Bruk bakepinne mot slutten og sjekk at kaka er gjennomsteikt.

Fyll og glasur:
Smelt margarin og kokesjokolade i en kjele, og rør inn kokt kaffe. Sett til avkjøling så fort sjokoladen er smeltet. Sikt inn melisen og tilsett egget til slutt. Rør godt!
Når kaka er helt avkjølt, deler du den på midten og smører på ca. halvparten av fyllet. Legg på den øverste delen igjen og dekk hele kaka med resten av fyllet. Pynt den med revet sjokolade eller friske bær, men husk at en god kake trenger ikke pynt for å få skryt.

Tips: Lag kaka dagen før du tar på glasur, så får den avkjølt seg skikkelig. Da setter glasuren seg bedre og kaka smuler mindre når du skjærer i den.