120 g margarin
170 g sukker
1 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl valgfritt syltetøy

SLIK GJØR DU
Pisk smeltet smør og sukker sammen og rør inn egget. Sikt i hvetemelet og bakepulveret, litt og litt om gangen mens du rører. Når deigen er ferdig blandet skal den hvile i ca. 20 minutter, slik at den blir fast og lettere å jobbe med.
Del deigen i to like store emner. Kna den ene delen ut i bunnen av en springform (Ø 24). Dekk kantene på formen godt med deig, før du fordeler favorittsyltetøyet ditt ut over (Marie foretrekker bringebær). Resten av deigen rulles ut i lange tynne pølser som du legger på tvers av hverandre over formen, med en lang pølse rundt kanten til slutt.
Steikes i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter på midterste rille.
Nyt kaken som den er, eller spis med vaniljeis og friske bær på varme sommerdager.
Kaken holder seg godt noen dager i kjøleskapet, men Marie har aldri rukket å fryse den før den er oppspist.

Etter oppskriften til Marie Lise Refve.