6 kg gode, norske jordbær
1,8 kg finkornet sukker (300 g sukker per kilo bær)

SLIK GJØR DU
Ha alle de ferdig rensede bærene oppi en ren bøtte. Finn fram en god brødkniv og kutt opp bærene i bøtten ved å skjære diagonalt, på kryss og tvers, til de er i små biter. Når bitene er på størrelsen du vil ha dem, rør inn sukkeret. Når du har rørt en stund, la det hvile 15-20 minutter, før du rører igjen og passer på at alt sukker er oppløst. Nå har du et mykt, deilig syltetøy.
Hell over på beholdere og frys alt syltetøyet du ikke skal spise i løpet av de neste få dagene. Ønsker du en litt stivere konsistens, kan du tilsette en pose certo eller bruke syltesukker – men det er ikke nødvendig etter min smak. Dette syltetøyet er desidert best ferskt eller rett fra fryseren, og har vært en slager til frokost, lunsj, vafler er eller is så lenge jeg kan huske.


 

Etter oppskriften til Tone Vik.