Kjøttfarse
200 g kjøttdeig
200 g karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
3 toppa ss potetmel
1 dl melk
1-2 egg
2 terninger kjøttbuljong

Eggerøre
3 egg
3 ss lettmelk
0,5 ts salt
Ca. 15 g purreløk
Smør til steiking

Saus
50 g smør
3 ss hvetemel
Kraft fra karbonaderull og grønnsaker
3 ss rømme
Salt og pepper

SLIK GJØR DU
EGGERØRE:
Visp egg, melk og salt godt sammen, og tilsett purren. Steik røra på svak varme i en gryte med smør i. Rør litt innimellom, og sett til side når eggerøra er stiv.

KJØTTFARSE:
Rør sammen alle ingrediensene til kjøttfarsen, med unntak av buljongterningene, i en stor bolle. Ha deigen på en fuktet, avlang skjærefjøl og form den utover som et rektangel (pass på at den ikke er len- ger enn en steikepanne). Legg eggerøra i midten og bre kjøttfarsen over.
Steik så karbonaderullen i en godt smurt panne på middels høy temperatur, til den har fått steikeskorpe på alle sider. Legg den så over i en ildfast form. Kok opp 4-5 dl vann i panna du steikte karbonaderullen i, og hell det i forma. Legg buljong- terningene i forma og sett brettet i ovnen på 200 °C, og la den steike i ca. 1 time (minimum 45 minutter) på midterste rille. Når karbonaderullen har stått i ovnen i ca. 30 minutter, kan du bruke halvparten av krafta til sausen.

SAUS
Ha mel og smør i en panne og steik på lav varme under kontinuerlig omrøring, til blandingen har fått en god brunfarge. Hell over kraft fra karbonaderullen og kraft fra kokte grønnsaker i panna. La det koke til sausen får ønsket tykkelse. Tilsett rømmen og rør det godt ut. Når karbo- naderullen er ferdig i ovnen, tilsetter du resten av krafta i sausen. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte gulrøtter, brokkoli og poteter.

Etter Oppskriften til Marta Austbø.