Trykk her for Marits glutenfrie variant av krotekaker.

DEIG
125 g margarin
250 g sukker
2 egg
2 ts natron
5 dl kulturmelk
1 kg hvetemel

KREM
500 g romtemperert smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker

STEKING
Romtemperert margarin og sukker røres først godt sammen i en bolle. Rør natron ut i litt av kulturmelken, og tilsett dette i røra sammen med eggene og resten av kulturmelken. Sikt inn melet og rør godt til du har en fast og myk deig.
Denne oppskrifta gir 14-15 emner á 150 g hver. Har du liten takke bør emnene veie 120 g. Kjevle emnene ut til ovale leiver og steik på en stor takke med middels varme. Husk å bruke et godt underlag når du kjevler ut kakene, for å unngå at de fester seg til bordplata. Oddbjørn bruker her et gammelt markisestoff.
Legg de ferdigsteikte leivene mellom kjøkkenhåndklær for å holde dem varme. Når du har steikt alle emnene, dypper du dem i lunket vann og legger gasbind mellom hver leiv.

SMØRING
Pisk kremens ingredienser godt sammen. Smør deretter kremen på hele den første steikesiden. Fold så hele leiven sammen på midten. Klipp opp krotekaka i smale emner, og den er klar til servering.
Tips: Krotekakene kan fint fryses. Frys dem hele, og tin dem 20-30 minutter før servering, så har du alltid fersk og god krotekake på lur!

Etter oppskriften til Kari og Oddvar Egeland.