Etter oppskriften til Kari Judith Nese

Ingredienser

  • 750 g hvetemel

  • 100 g sammalt hvete, finmalt

  • 2 ss sukker

  • 6 dl helmelk

  • 100 g smør, romtemperert

  • 4 ss mørk sirup

  • 50 g gjær 

Slik gjør du

1

Smuldre smøret i hvetemelet og bland i det tørre. Varm opp melken til fingervarm temperatur og løs opp gjæren i melken. Varm sirupen i vannbad slik at den er lettere å fordele og ha sirupen i melkeblandingen. 

2

Hell det våte i det tørre og elt godt sammen til du får en myk deig. Hev deigen minst en halv time, til dobbel størrelse.

3

Lag emner på ca. 40 gram og rull dem ut litt avlange og legg på brett. Klipp et snitt i endene og la geitene etterheve i minst 30 minutter til.

4

Stekes midt i ovnen på 225 °C i 8-10 minutter. Når julegeitene er ferdig stekte, avkjøl dem på rist og pensle med melk. 

Tips! Sett bollen med deig til heving i vannbadet fra sirupen for å fremskynde heveprosessen.

Vel bekomme!

Kari Judith Nese

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift