Etter oppskriften til Brynhild Aase

Ingredienser

  • 125 g sukker

  • 250 g hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 eggeplomme

  • 180 g Melange

  • GLASUR:

  •  125 g melis

  • 1 eggehvite

  • 100 g mandler

Slik gjør du

1

Mel og smør smuldres sammen. Ha i resten av ingrediensene og kna godt sammen så deigen blir myk og god å jobbe med.

2

Del deigen i to og kjevle dem ut i tynne firkanter. Husk å mele flaten du kjevler på så deigen ikke fester seg fast

3

Pisk eggehviten stiv og bland med melis. Smør blandingen ut over den flate deigen og del den i små, avlange eller kvadratiske stykker.

4

Strø over hakkede mandler og stek kakene på nederste rille i ovnen på 170 °C. Etter ca 10-12 min er kakene lysebrune og ferdige.  

Vel bekomme!

Brynhild Aase

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift