Etter oppskriften til Else Berit Omland Hansen

Ingredienser

  • 10 kokefaste poteter

  • 1 liten løk

  • 1 halv purreløk

  • 6-7 skiver finhakket sylteagurk

  • 2 ss saft fra sylteagurk

  • 200 g majones

  • 1 beger rømme

  • 1 ts dijon-sennep 

  • Salt og pepper

Slik gjør du

1

Kok opp potetene. Husk at du skal ha litt tyggemotstand i potetene når de er ferdig kokte. Skrell potetene, la de avkjøles og del opp i terninger.

2

Legg i en skål sammen med hakket løk, purreløk og vårløk og bland sammen. Bland resten av ingrediensene i en egen bolle før du har det over potetblandingen og rører det godt inn. Smak til med salt og pepper og pynt med kruspersille eller gressløk.

3

Potetsalaten er god med en gang, men kan med fordel lages dagen før. Hvis den har blitt veldig tykk dagen etterpå kan du spe ut med litt ekstra rømme og majones.  

Vel bekomme!

Else Berit

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift