Etter oppskriften til Else Berit Omland Hansen

Ingredienser

  • 6 kryddersildfileter

  • 6 små løk

  • 4 stk laurbærblad

  • 1 ts sursildkrydder (krydderblanding av sort pepper, sennepsfrø, nellik og allehånde)

  • 1 ss finhakket dill 

  • 1 dl ketchup

  • 1 dl soyaolje/olivenolje

  • 1 dl eddik (7%)

  • 1,5 dl sukker

Slik gjør du

1

Hakk silden i gaffelbiter og skjær løken i tynne ringer. Legg lagvis med sild, krydder, laurbærblad, dill og løk i glass. Begynn og avslutt med løken. 

2

Bland ketchup, olje, eddik og sukker i en liten bolle og rør godt sammen så sukkeret blir oppløst. Hell dette over glasset.

3

La det trekke i to dager før det serveres. Kan nytes i minst en uke etter glasset er åpnet, så lenge den står kaldt. 

Vel bekomme!

Else Berit

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift