Sarah Bernards kaker

Jul, Oppskrifter | 0 kommentarer

Etter oppskriften til Margunn Helland

Ingredienser

  • 200 g kvernede mandler

  • 3,5 dl melis

  • 3 eggehviter

Glasur: 

  • 1 plate dronningsjokolade

  • 1 ss Delfiafett

Smørkrem:

  • 75 g smør (romtemperert)

  • 100 g melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 eggeplommer

  • 1 ss kakao

Slik gjør du

1

Smelt sjokoladen og delfiafettet sammen i vannbad på svak varme. Rør godt sammen. 

2

Når mandelkakene er avkjølte, ha på krem og sett kakene kaldt. Når kakene er kalde, dypp dem i glasur og sett igjen til avkjøling.

Kakene kan fint fryses og er klare for å nytes kort tid etter at de er ute av fryseren, og er da heller ikke klissete når du skal servere dem.

Tips! Frys kakene før du har på glasuren, da slipper du at kakene kan renne utover. 

Oppskriften gir 30-40 kaker. 

 

Vel bekomme!

Margunn Helland

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift