Sirupsnipper

Jul, Oppskrifter | 0 kommentarer

Etter oppskriften til Reidun Svendsen

Ingredienser

  • 150 g lys sirup 

  • 125 g sukker

  • 125 g meierismør

  • 320 g hvetemel

  • 1 egg

  • ½ ts pepper

  • ½ ts ingefær

  • ½ ts kanel

  • ¼ ts allehånde

  • ¼ ts nellik

  • 1 ts anis

  • 1 ts bakepulver

  • TIL PENSLING

  • 1 egg

  • 100 g skåldede mandler

Slik gjør du

1

Begynn med å skålde og dele mandlene. Varm opp sirup, sukker og smør i en gryte. Avkjøl litt før du har i krydder, egg, siktet mel og bakepulver.  La stå kaldt til neste dag.

2

Ta deigen ut av kjøleskapet noen timer før du skal kjevle det ut sånn at du får jobbe med en myk og smidig deig. 

3

Kjevle ut deigen til den er ca. 5 mm tykk og skjær ut snippene. Pensle med egg og sett en halv mandel i midten av kaken før den stekes på 200 °C midt i ovnen i 8-10 minutter.

Deigen holder til rundt fire brett. Kakene holder lenge og smaker helt nydelig.

 

Vel bekomme!

Reidun Svendsen

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift