Sirupsnipper
Etter oppskriften til Reidun Svendsen

Ingredienser
-
150 g lys sirup
-
125 g sukker
-
125 g meierismør
-
320 g hvetemel
-
1 egg
-
½ ts pepper
-
½ ts ingefær
-
½ ts kanel
-
¼ ts allehånde
-
¼ ts nellik
-
1 ts anis
-
1 ts bakepulver
-
TIL PENSLING
-
1 egg
-
100 g skåldede mandler
Slik gjør du
1
Begynn med å skålde og dele mandlene. Varm opp sirup, sukker og smør i en gryte. Avkjøl litt før du har i krydder, egg, siktet mel og bakepulver. La stå kaldt til neste dag.
2
Ta deigen ut av kjøleskapet noen timer før du skal kjevle det ut sånn at du får jobbe med en myk og smidig deig.
3
Kjevle ut deigen til den er ca. 5 mm tykk og skjær ut snippene. Pensle med egg og sett en halv mandel i midten av kaken før den stekes på 200 °C midt i ovnen i 8-10 minutter.
Deigen holder til rundt fire brett. Kakene holder lenge og smaker helt nydelig.



-
På salg!
Begge bøkene (pakketilbud)
598.00 kr499.00 kr -
På salg!
Farmor si oppskrift – Julemat og Tradisjoner
399.00 kr349.00 kr -
På salg!
Farmor si oppskrift (2017)
399.00 kr249.00 kr -
På salg!
Jernspøkelset (signert) – innbundet
399.00 kr299.00 kr -
På salg!
Jernspøkelset (signert) – pocket
299.00 kr169.00 kr