Smultringer

Jul, Oppskrifter | 0 kommentarer

Etter oppskriften til Margunn Helland

Ingredienser

  • 4 egg

  • 250 g sukker

  • 125 g meierismør

  • 1 dl fløte

  • 500 g hvetemel 

  • Saften fra en halv sitron

  • 1 ts kardemomme

  • 1 ts hornsalt

  • ½ dl Cognac (kan sløyfes)

Slik gjør du

1

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Tilsett halvsmeltet smør, sikt i alt det tørre og rør inn fløte og Cognac til slutt. Sett deigen kaldt minst en time, men den kan godt stå til neste dag.

2

Ta litt og litt av deigen om gangen og kjevle den ut til en tykk leiv med ca. 1 cm tykkelse. 

3

Stans ut smultringer og kok i smult. Legg smultringene på tørkepapir når de er ferdig kokte.

Tips! Bruk en skrelt potet og kutt i biter, hvis smulten blir for varm, ha oppi en potetbit for å lettere regulere varmen og få ned temperaturen på smulten. 

Husk at smult er svært brannfarlig. Det kan være lurt å være to stykker når dere skal lage smultringer, og pass på at dere alltid har grytelokket tilgjengelig om det skulle oppstå brann. 

Vel bekomme!

Margunn Helland

Ingrid Sandvik

Forfatter, Farmor si Oppskrift