Smultringer
Etter oppskriften til Margunn Helland

Ingredienser
-
4 egg
-
250 g sukker
-
125 g meierismør
-
1 dl fløte
-
500 g hvetemel
-
Saften fra en halv sitron
-
1 ts kardemomme
-
1 ts hornsalt
-
½ dl Cognac (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Tilsett halvsmeltet smør, sikt i alt det tørre og rør inn fløte og Cognac til slutt. Sett deigen kaldt minst en time, men den kan godt stå til neste dag.
2
Ta litt og litt av deigen om gangen og kjevle den ut til en tykk leiv med ca. 1 cm tykkelse.
3
Stans ut smultringer og kok i smult. Legg smultringene på tørkepapir når de er ferdig kokte.
Tips! Bruk en skrelt potet og kutt i biter, hvis smulten blir for varm, ha oppi en potetbit for å lettere regulere varmen og få ned temperaturen på smulten.
Husk at smult er svært brannfarlig. Det kan være lurt å være to stykker når dere skal lage smultringer, og pass på at dere alltid har grytelokket tilgjengelig om det skulle oppstå brann.



-
På salg!
Begge bøkene (pakketilbud)
598.00 kr499.00 kr -
På salg!
Farmor si oppskrift – Julemat og Tradisjoner
399.00 kr349.00 kr -
På salg!
Farmor si oppskrift (2017)
399.00 kr249.00 kr -
På salg!
Jernspøkelset (signert) – innbundet
399.00 kr299.00 kr -
På salg!
Jernspøkelset (signert) – pocket
299.00 kr169.00 kr