Om oss
Ingrid og Victoria har reist fra dør til dør for å finne de beste oppskriftene hos våre alles bestemødre.

Vi har møtt damer som er levende opptatt av tradisjoner og god mat laget fra bunnen av.
Og det vi har lært vil vi dele med dere.
Gode tradisjoner
Disse oppskriftene er viktige å ta vare på. Mange av våre mattradisjoner har vi våre bestemødre å takke for. Enten det er klassiske norske matretter eller julematen vi omringer oss med hvert år.
Gode historier
I tillegg til oppskriftene er vi opptatt av å vise frem menneskene bak dem. Våre bøker er derfor rike på nydelige fotografier og fortellinger fra herlige bestemødre som har mye å lære vekk.
Vårt prosjekt
Våre lesere og følgere har vist et stort engasjement for prosjektet vårt, som har resultert i 2 bøker vi er veldig stolte av. Takk til alle som er med på vårt tradisjonsrike mateventyr!
Lesere
Bestemødre
tradisjonsoppskrifter
bøker
Man skulle tro det krydde av slike kokebøker i hyllene, men det gjør det altså ikke. Hva snakker vi om? Jo, bøker med oppskrifter fra bestemødre som er samlet inn på gamlemåten – å gå fra dør til dør og snakke med kokkeglade bestemødre som vil dele sin tradisjonsmat med resten av Norge.
Da farmoren døde, fikk Ingrid (27) øynene opp for tradisjonsrik mat. Idéen startet med en oppskrift hun aldri fikk.
Prosjektvideoer

Håndlaget praktutgave i skinn (2017)

Noen av bidragsyterne
Marta Austbø
Karbonaderull
Marie Lise Refve
Mormorkake
Bolette Ree
Sagogrynspudding
Folka bak
Ingrid Sandvik har lenge hatt lidenskap for matlaging, og drar stadig på jakt etter godsaker i skog og mark.
Selv rakk hun aldri å lære lefsebakst fra sin egen farmor, men i arbeidet med bøkene har hun lært det – og klart å spore opp farmorens hemmelige oppskrift!
Victoria Bergort er utdannet fra Fotoskolan STHLM, og jobber som frilansfotograf. Victoria liker å bruke naturlig dagslys når hun fotograferer, og alle de koselige hjemmene vi har besøkt har resultert i nydelige bilder.
Forlaget Aase & Wiig har gitt ut én bok årlig siden 2016, og drives av Jan Inge Wiig og Ivar Aase.
Farmor si Oppskrift (2017) var deres første kokebok.